Yves Deruyter en The Subs slaan de handen in elkaar voor een puur Belgische techno raveplaat

Yves Deruyter en The Subs slaan de handen in elkaar voor een puur Belgische techno raveplaat

Het themalied voor I Want To Dance Again, de eerste grote indoorrave sinds lang

Maandag 27 september 2021 - Klaar om te knallen? Yves Deruyter en The Subs, twee ronkende namen en vaste waarden in de Belgische rave- en technoscene, hebben de handen in elkaar geslagen voor een keiharde en puur Belgische techno raveplaat. ‘Rave Cloud’ is het themalied voor I Want To Dance Again en de soundtrack bij uitstek om iedereen opnieuw te laten dansen tijdens de eerste grote indoorrave sinds lang, georganiseerd door Studio Brussel en The Subs op vrijdag 1 oktober in het Antwerpse Sportpaleis. 

'Yves Deruyter & The Subs - Rave Cloud / Mind Attack (EP)' is nu beschikbaar via alle platformen.

‘Rave Cloud / Mind Attack (EP)’ is er eentje om hard op te gaan en al vanaf de eerste seconde pompen Yves Deruyter en The Subs de beats stevig in ieders oren. Een echte knaller dus, die ongetwijfeld perfect zal opgaan in de I Want To Dance Again-gekheid en waarmee feestgangers vol energie non-stop de nacht in kunnen dansen. De Belgische legendes brengen hun gloednieuwe 2-track EP uit op Tomorrowland Music, het kersverse platenlabel van Tomorrowland dat een maand geleden in het leven werd geroepen, en leveren met ‘Rave Cloud’ meteen de ‘Catch of the day’ voor Studio Brussel – hét nummer dat je vandaag moet horen.

Yves Deruyter: "Ik ging een stukje fietsen en dacht een gin-tonic te halen, maar in plaats daarvan kreeg ik The Subs. Wat een geweldige rit. Ik vond het echt fantastisch om deze twee knalplaten te maken. Het voelde voor mij alsof ik een nieuw rave nummer in elkaar aan het steken was met mijn +30 jaar ervaring en een vleugje verfrissende muzikale toetsen van The Subs, zoals enkel deze jongens dat in huis hebben. Het resultaat is deze nieuwe puur Belgische rave sound! Laten opnieuw allemaal samen raven!”

The Subs: "Yves Deruyter heeft een geweldige auto. We hebben er altijd al van gedroomd om ermee te rijden, dus daarom hadden we een plan bedacht en hebben we de legendarische dj & producer uitgenodigd om naar onze studio te komen. Jammer genoeg kwam hij aan bij ons met de fiets… maar wij bleven wel achter met twee heerlijke raveplaten. Het resultaat is zelfs nog beter dan wat je zou verwachten – de kers op de Belgische ravetaart!”

1 oktober wordt een symbolische datum voor het Belgische nachtleven. Dan mogen alle clubs en discotheken de deuren weer openen, nadat die bijna anderhalf jaar gesloten zijn geweest, en brengen Studio Brussel en The Subs een grootse ode aan het dansen in de nacht. Op vrijdag 1 oktober zal het Sportpaleis op zijn grondvesten daveren en gaat van 20 uur tot 5 uur het dak er volledig af. Naast master of ceremony The Subs zullen ook Joris Voorn, Joyhauser, Yves Deruyter, Amber Broosen en Jeroen Delodder de meest knallende plaatsjes draaien.

Over Yves Deruyter
​Yves Deruyter startte zijn DJ carrière in 1985 en heeft in verschillende bekende Belgische clubs gedraaid zoals Globe, Barocci, Cherrymoon, Extreme, Carat, BBC, La Rocca en nog veel meer. In 1991 startte hij met producen en zijn eerste single "Animals", uitgebracht op Bonzai Records, werd een grote club hit in België. Door het succes van zijn eerste nummer kreeg hij dj-gigs aangeboden op heel wat grote rave feestjes zoals May Day, Energy, Love Parade, Street Parade, Nature One, Trance Energy, Mysteryland, Inner City, Sensation Black, Dance Valley, Groundzero, Frequence, Decibel Outdoor, Defcon, Gatecrasher, I Love Techno, Antwerp is burning, City Parade, Tomorrowland, …

Als hardwerkende dj reist Yves Deruyter regelmatig door Europa, waar er veel vraag is naar zijn dj-vaardigheden. Als geboren entertainer is en blijft muziek maken voor de mensen zijn visie voor toekomst. Met nieuw studiowerk op komst wordt er ongeduldig gewacht door fans en volgers op de releases van Yves. 

http://www.ydr.be
https://www.instagram.com/yves_deruyter/
https://www.facebook.com/yvesderuyterofficialpage/
https://twitter.com/yvesderuyter
https://soundcloud.com/yvesderuyter

Over The Subs
​The Subs is een energiek Belgisch duo dat al sinds 2006 de dansvloeren van hun thuisstad Gent in vuur en vlam zet met een opwindende mix van electro, rave en punk, geprezen door legendarische artiesten zoals Boys Noize, Laurent Garnier en Tiësto. Geïnspireerd door de elektronische muziek uit de jaren ’90 van Daft Punk, Underworld en Chemical Brothers, begonnen producer Jeroen “Papillon” De Pessemier en dj Wiebe “Tonic” Loccufier met het remixen van nummers voor Alex Gopher, Telex en Cassius, alvorens ze hun debuutalbum Subculture uitbrachten in 2008.

https://thesubs.be
https://www.instagram.com/thesubs/
https://www.facebook.com/THESUBS
https://twitter.com/thesubs
https://soundcloud.com/the-subs
https://www.youtube.com/user/BUFFALOBEATS9000

Over Tomorrowland Music
​Tomorrowland beschikt voortaan over een eigen platenlabel, Tomorrowland Music. De Belgische festivalorganisatie sloot ook meteen een deal met Virgin Records en Virgin Music Label & Artist Services, onderdelen van Universal Music Germany (UMG), om alle releases van het label wereldwijd te verdelen via een netwerk binnen UMG. Op het platenlabel zal uiteraard vooral plaats zijn voor artiesten die met Tomorrowland worden geassocieerd.

https://www.tomorrowland-music.com
https://tomorrow.land/Music-IG
https://tomorrow.land/Music-FB
https://tomorrow.land/Music-Twitter

Debby Wilmsen Press Coordinator & Spokeswoman, Tomorrowland
Jordy Van Overmeire PR Coordinator, Tomorrowland
Over Tomorrowland Music

Tomorrowland Music is Tomorrowland’s official in-house record label and dedicated music division, founded in August 2021 and working in partnerships with Virgin Music/Universal Music Group. Tomorrowland Music provides a home for artists from all different levels in electronic music and works closely together with artists to help create strong stories around their releases and perform them at different festivals, supporting them in all their recording and release activities and aiming to introduce music fans in every corner of the world to the most exciting projects in electronic music. Releases thus include a broad range of electronic dance music artists and genres, including singles from renowned artists like Martin Garrix, Afrojack, James Hype, Vintage Culture, Solardo, R3HAB, Meduza, Timmy Trumpet, Topic, and many others.

Listen to all releases right here.